De kunst van het aanwerven

De sleutel tot loyale werknemers? Ontcijfer hun (werk)gedrag!

Gedrag in kaart

Een selectieprocedure kost tijd en geld. Je wil dan ook je toekomstige medewerkers aan je bedrijf binden. Daarom is het belangrijk om op voorhand te weten of het werkgedrag, leervermogen en karakter van deze nieuwe werkkracht passen bij de waarden en visie van je organisatie. Via een uitgebreid assessment kan je dit in kaart brengen, en zo dus doordachter beslissen welke talenten je aanwerft.

 

Drieledige test

Een assessment bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij eerst en vooral wordt gepolst naar het persoonlijk profiel van de medewerker. Hoe schatten de kandidaten zichzelf in? Hoe reageren ze op bepaalde stressvolle situaties en hoe gedragen ze zich vandaag op hun werk? Door daar een duidelijk beeld van te schetsen, kom je als bedrijf meer te weten over het gedrag en de motivatie van je potentiële medewerker.

Pols vervolgens naar het leervermogen van de sollicitanten met een algemene integratietest. Hoe snel kan de kandidaat redeneren en percipiëren? Ook cijfersnelheid, precisie, woordbetekenis en ruimtelijk inzicht komen hierin aan bod.

Ten slotte zijn ook supplementaire proeven interessant. Denk hierbij maar aan het testen van de kennis van Word, Excel of boekhouden.

 

Geïnformeerde keuze

Door als werkgever kennis te hebben over het karakter en gedrag van toekomstige medewerkers, maak je een geïnformeerde keuze. Ben je op zoek naar een manager? Kies dan voor iemand die hoog scoort op leiderschap. Ben je op zoek naar een HR-medewerker? Opteer dan voor een kandidaat met voldoende empathie en geduld. Je zal merken: ook de medewerkers zullen hier de vruchten van plukken, want ze komen terecht in een functie die écht bij hen past.

 

Evolutie, evolutie, evolutie

Heb je een kandidaat binnengehaald die perfect past binnen het plaatje? Proficiat! Dan is het natuurlijk ook belangrijk om op regelmatige tijdstippen evolutiegesprekken in te plannen. Zo ben je er zeker van dat je werknemer zich goed voelt binnen zijn functie en kan je snel schakelen wanneer dat nodig zou zijn. Gevolg? Je bindt jouw nieuwste talent voor een lange periode aan jouw organisatie!

 

Wil je ook medewerkers die lang aan boord blijven? Aanwervingshuis ontwikkelde een pienter assessment voor sollicitanten waar ondernemingen de vruchten van plukken. Voor meer informatie, stuur een bericht naar info@aanwervingshuis.be.

Deel op:

Andere blogberichten

Het tweerichtingspad van verwachtingen op de werkvloer.

In de dynamische wereld van werk en loopbaanontwikkeling spelen verwachtingen een cruciale rol. Werkgevers hebben bepaalde verwachtingen van hun medewerkers, maar tegelijkertijd hebben medewerkers ook verwachtingen van hun werkgevers. Het begrijpen en vervullen van deze wederzijdse verwachtingen is essentieel voor een succesvolle en bevredigende werkrelatie. In deze blog gaan we dieper in op de verwachtingen in beide richtingen.

Werkgever verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Testcategorie verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Account verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?