De kunst van het aanwerven

Rekrutering en selectie, HR-consultancy en -oplossingen

Kijk je uit naar een job, zoek je de juiste kandidaat voor een openstaande vacature of heb je nood aan expertise bij het aanwerven en/of houden van talent. Welkom bij Aanwervingshuis.

Onze specialisten rekruteren en selecteren bediende- en middenkaderfuncties in o.a. de technische, administratieve, financiële, commerciële en logistieke sector. Reken ook op ons voor HR-consultancy en een breed complementair pakket aan hoogwaardige HR-oplossingen, voor werkgevers én werknemers. Bekijk wat onze specialiteiten voor jouw onderneming of jezelf kunnen betekenen. We ontvangen je graag persoonlijk op onze kantoren in Kortrijk of Gent.

Tips & tricks

Het belang van talentvolle medewerkers en hoe ze aan boord houden.

De arbeidsmarkt is dynamischer dan ooit tevoren! Het behouden van talentvolle medewerkers wordt steeds een grotere uitdaging voor heel wat ondernemers. Personeelsbehoud, of het vermogen om waardevolle werkkrachten aan te trekken, te motiveren en te behouden, is van cruciaal belang voor het langetermijnsucces van een organisatie. Daarom gaan we graag dieper in op het belang hiervan en delen we enkele strategieën om talentvolle medewerkers aan boord te houden.

 

Kostenbesparing en continuïteit:

Het behouden van bestaande goede werkkrachten stimuleert een positieve bedrijfscultuur. Het is kosteneffectiever dan het aanwerven en inwerken van nieuwe medewerkers. Het verloop van personeel brengt directe kosten met zich mee, kan leiden tot verminderde productiviteit en verlies van complexe kennis dankzij ervaring. Door te investeren in personeelsbehoud, kan een organisatie de continuïteit waarborgen eveneens de efficiëntie alsook de effectiviteit van haar activiteiten handhaven.

 

Versterken van bedrijfscultuur:

Een positieve en ondersteunende bedrijfscultuur speelt een cruciale rol bij personeelsbehoud. Medewerkers willen zich gewaardeerd, betrokken en verbonden voelen met de missie en waarden van een organisatie. Door een inspirerende en inclusieve werkomgeving te creëren, waarin medewerkers de kans krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen, kan personeelsbehoud worden gestimuleerd. Dit kan worden bereikt door regelmatige communicatie, teambuildingactiviteiten en mogelijkheden voor professionele groei.

 

Erkenning en beloning:

Het erkennen en belonen van de prestaties en inzet van medewerkers is van groot belang bij het behouden van medewerkers. Een oprechte erkenning kan in verschillende vormen worden gegeven, zoals loonsverhogingen, bonussen, flexibele arbeidsvoorwaarden, uitdagende projecten of loopbaanontwikkelingsmogelijkheden. Het geven van waardering motiveert medewerkers, versterkt hun betrokkenheid bij het bedrijf en vergroot hun loyaliteit.

 

Ondersteuning van groei en ontwikkeling:

Medewerkers hebben een innige behoefte om te groeien en hun vaardigheden te ontwikkelen. Organisaties die investeren in de groei en ontwikkeling van hun medewerkers hebben een grotere kans om talent te behouden. Dit kan worden bereikt door middel van trainingen, workshops, leerprogramma's en loopbaancoaching. Het bieden van kansen voor persoonlijke en professionele groei verhoogt de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers.

 

Work-life balance en welzijnsprogramma's:

Medewerkers hebben behoefte aan een gezonde balans tussen werk en privéleven om te welvaren. Flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, verlofregelingen en welzijnsprogramma's kunnen bijdragen aan het welzijn en de tevredenheid van medewerkers, waardoor ze gemotiveerd blijven en minder geneigd zijn om naar andere werkgevers over te stappen.

 

Personeelsbehoud is van strategisch belang voor organisaties die streven naar langetermijnsucces. Door actief te investeren in een positieve bedrijfscultuur, aldus bovenvermelde onderwerpen, kan je als organisatie talentvolle professionals aantrekken, motiveren en behouden. Het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd, ondersteund en uitgedaagd voelen, zal niet alleen leiden tot hogere productiviteit en betere prestaties, maar ook tot een duurzame en succesvolle toekomst voor het bedrijf.

Omliggende factoren kunnen jouw prestaties sterk beïnvloeden!

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op je werk, zoals de fysieke omgeving waarin je werkt, de cultuur van het bedrijf waar je voor werkt en zelfs de mensen met wie je werkt.

 

Eén van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op je werk, is de fysieke omgeving waarin je werkt. Een duidelijk voorbeeld is een lawaaierige omgeving, dit kan de concentratie en productiviteit belemmeren. Als je daarentegen in een rustige omgeving werkt, kan dit je helpen om je beter te concentreren en beter werk te leveren. Een andere belangrijke factor is de temperatuur van de werkruimte. Als de temperatuur te hoog of te laag is, kan dit je comfort beïnvloeden en je concentratievermogen verminderen.

 

De cultuur van het bedrijf waarvoor je werkt, is ook van invloed op je prestaties. Als het bedrijf bijvoorbeeld een cultuur van micromanagement heeft, kan je het gevoel krijgen dat je minder verantwoordelijkheden hebt en niet kunt groeien in je rol. Aan de andere kant kan een bedrijf met een cultuur van open communicatie en vertrouwen ervoor zorgen dat je je gewaardeerd en ondersteund voelt, wat kan resulteren tot een hogere betrokkenheid en productiviteit.

 

Eveneens spelen de mensen met wie je samenwerkt ook een belangrijke rol voor het uitvoeren van je werk. Als je bijvoorbeeld met collega's werkt die negatief zijn en veel klagen, kan dit je humeur en motivatie beïnvloeden. Aan de andere kant kunnen positieve en ondersteunende collega's je aanmoedigen en je helpen om je werk beter te doen.

 

Kortom, er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op je werk en het is belangrijk om te begrijpen welke factoren van invloed zijn op jouw specifieke job en hoe je deze factoren kunt beheren en optimaliseren om je prestaties te verbeteren. Of je nu werkt als kantoormedewerker, leraar, bouwvakker of welk ander beroep dan ook, het is van essentieel belang om de gepaste factoren te beheren om je werkplezier en productiviteit te maximaliseren.

Work-life-balance een term die steeds vaker opduikt.

In de hedendaagse maatschappij is work-life-balance een term die steeds vaker opduikt in gesprekken tussen collega's, vrienden en familie. Het verwijst naar de balans tussen werk en privéleven, en hoe deze twee belangrijke aspecten van ons leven in evenwicht gehouden kunnen worden.

 

Een goede work-life-balance is belangrijk omdat het ons in staat stelt om onze energie te verdelen tussen werk en privéleven, zodat we zowel op professioneel als persoonlijk vlak succesvol kunnen zijn. Een slechte work-life-balance kan daarentegen leiden tot stress, burn-out, vermoeidheid en zelfs gezondheidsproblemen.

 

Een goede work-life-balance kan op verschillende manieren worden bereikt. Hieronder geven we enkele tips om dit te realiseren:

 

 • Stel prioriteiten: Het is belangrijk om te bepalen wat echt belangrijk is in je leven. Maak een lijst van je doelen en prioriteiten op zowel professioneel als persoonlijk vlak en zorg ervoor dat je je tijd en energie investeert in de zaken die er echt toe doen.
 • Plan je tijd: Maak een planning van je werk- en privétaken en zorg ervoor dat je tijd reserveert voor activiteiten die je leuk vindt en die je energie geven. Het is ook belangrijk om tijd vrij te maken voor rust en ontspanning.
 • Wees flexibel: Soms kan het nodig zijn om flexibel te zijn en je planning aan te passen aan onverwachte omstandigheden. Laat je niet uit het veld slaan door onvoorziene gebeurtenissen, maar probeer oplossingen te vinden die je in staat stellen om je doelen te bereiken.
 • Maak tijd voor jezelf: Het is belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen, waarin je kunt ontspannen en opladen. Dit kan bijvoorbeeld door het lezen van een boek, het maken van een wandeling of het beoefenen van yoga.
 • Communiceer: Bespreek je work-life-balance met je werkgever, collega's en familie. Het is belangrijk om open te zijn over je behoeften en om te vragen om steun en begrip.

Een goede work-life-balance is van essentieel belang voor onze gezondheid, geluk en succes. Door prioriteiten te stellen, je tijd te plannen, flexibel te zijn, tijd voor jezelf te nemen en te communiceren met anderen, kun je een goede balans tussen werk en privéleven creëren.

Wie weet wat werkblindheid is? Maar vooral, wat je er aan kan doen?

Werkblindheid is een term die steeds vaker wordt gebruikt om te beschrijven hoe mensen vast kunnen komen te zitten in hun werk. Het is een fenomeen dat wordt gekenmerkt door een gebrek aan bewustzijn over de kwaliteit en effectiviteit van het werk dat wordt verricht.

 

Het kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld in een gebrek aan creativiteit, motivatie of productiviteit. Werknemers die lijden aan werkblindheid raken vast in hun dagelijkse routine en beginnen bepaalde taken als vanzelfsprekend te beschouwen, zonder erbij na te denken of ze nog wel zinvol zijn.

 

Maar hoe ontstaat werkblindheid eigenlijk? En wat kunnen we eraan doen?

 

Werknemers die dag in dag uit dezelfde taken uitvoeren, hebben de neiging om te vervallen in routine en gewoonten. Dit kan leiden tot een vermindering in de kwaliteit van het werk en een gebrek aan motivatie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit kan een vicieuze cirkel veroorzaken, waarin werknemers steeds minder gemotiveerd raken en daardoor steeds minder goed presteren.

 

Er zijn verschillende manieren om werkblindheid te voorkomen of te verminderen. Een van de belangrijkste manieren is om regelmatig nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe vaardigheden te leren. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van trainingen of het deelnemen aan projecten buiten de eigen afdeling.

 

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig feedback te krijgen op het werk dat wordt verricht. Dit kan bijvoorbeeld door regelmatig overleg te hebben met collega's of door het houden van functioneringsgesprekken. Op die manier blijft de werknemer bewust van de kwaliteit van zijn of haar werk en kan er indien nodig bijgestuurd worden.

Ook kan het helpen om regelmatig de werkplek te veranderen. Een nieuwe omgeving kan nieuwe inspiratie bieden en de werknemer stimuleren om anders naar zijn of haar werk te kijken.

 

Tot slot is het belangrijk om voldoende rust en ontspanning te nemen buiten het werk. Dit kan helpen om de geest leeg te maken en nieuwe energie op te doen, waardoor de werknemer beter in staat is om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Kortom, werkblindheid is een veelvoorkomend probleem onder werknemers, maar er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen of te verminderen. Door regelmatig nieuwe uitdagingen aan te gaan, feedback te krijgen op het werk, de werkplek regelmatig te veranderen en voldoende rust en ontspanning te nemen, kan een werknemer voorkomen dat hij of zij vast komt te zitten in de dagelijkse routine.

Welke nieuwe jobs zullen ontstaan in de toekomst?

Er zijn veel banen die in de toekomst zullen ontstaan, sommige hiervan zijn nu nog niet eens voorstelbaar. Hier zijn enkele mogelijke voorbeelden:

 • Virtual Reality Experience Designer: Met de groeiende populariteit van virtual reality zullen er banen ontstaan die zich richten op het ontwerpen van unieke VR-ervaringen voor entertainment, educatie en training.
 • Data Privacy Officer: Aangezien de regelgeving omtrent gegevensbescherming steeds strenger wordt, zullen organisaties behoefte hebben aan specialisten die hen kunnen helpen bij het naleven van deze regelgeving en het beveiligen van gevoelige gegevens.
 • Ethical AI Developer: Met de groeiende invloed van kunstmatige intelligentie in verschillende sectoren, zullen er banen ontstaan die gericht zijn op het ontwikkelen van AI-oplossingen die ethisch verantwoord en transparant zijn.
 • Smart Home Designer: Met de toenemende populariteit van slimme huistechnologieën zullen er banen ontstaan ​​die zich richten op het ontwerpen van slimme woningen, met inbegrip van de integratie van slimme apparaten, de ontwikkeling van intuïtieve gebruikersinterfaces en de beveiliging van deze systemen.
 • Klimaatadaptatiestrateeg: Aangezien de klimaatverandering een groeiend probleem wordt, zullen organisaties en overheden behoefte hebben aan specialisten die hen kunnen helpen bij het ontwikkelen van strategieën om zich aan te passen aan de veranderende omgeving en de gevolgen van klimaatverandering te verminderen.
 • 3D-printer Technicus: Met de toenemende populariteit van 3D-printing zullen er banen ontstaan die zich richten op het onderhoud, reparatie en het verbeteren van deze machines en hun toepassingen.
 • Quantum Computing Specialist: Met de opkomst van quantum computing zullen er specialisten nodig zijn die deze technologie kunnen ontwikkelen en optimaliseren, en deze in verschillende sectoren kunnen toepassen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de nieuwe banen die in de toekomst kunnen ontstaan. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de arbeidsmarkt voortdurend evolueert en dat nieuwe banen kunnen ontstaan ​​als gevolg van verschillende ontwikkelingen en trends.

De kunst van het aanwerven

Onze metier? Aanwerven.

 

Nooit het resultaat van één inspanning, wel van een mix van performante acties. Aanwervingshuis vertoont heel wat gelijkenissen met Picasso’s kubisme: dankzij een analytische aanpak gaan we op zoek naar het best passende talent. Ons perspectief is echter niet verwarrend: met ons doeltreffend selectieproces gaan we na welke kandidaten kunnen matchen.

 

Geen koude sfeer bij Aanwervingshuis, maar een warm, uitnodigend huis dat je bijstaat in jouw zoektocht naar talent. Je kan op onze eeuwige professionaliteit, eerlijke communicatie en smaakvolle objectiviteit vertrouwen. Door ons inschattingsvermogen, ruime data en predictieve AI achterhalen we welke persoon geschikt is voor de functie.

The Art of Hiring

De kunst van het aanwerven

Onze metier? Aanwerven.

 

Nooit het resultaat van één inspanning, wel van een mix van performante acties. Aanwervingshuis vertoont heel wat gelijkenissen met Picasso’s kubisme: dankzij een analytische aanpak gaan we op zoek naar het best passende talent. Ons perspectief is echter niet verwarrend: met ons doeltreffend selectieproces gaan we na welke kandidaten kunnen matchen.

 

Geen koude sfeer bij Aanwervingshuis, maar een warm, uitnodigend huis dat je bijstaat in jouw zoektocht naar talent. Je kan op onze eeuwige professionaliteit, eerlijke communicatie en smaakvolle objectiviteit vertrouwen. Door ons inschattingsvermogen, ruime data en predictieve AI achterhalen we welke persoon geschikt is voor de functie.

Werkgever verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Testcategorie verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Account verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?