De kunst van het aanwerven

Tips & tricks op de jobmarkt

Tips & tricks nodig bij het solliciteren of het vinden van de geschikte kandidaat voor de job? Check onze blog, of maak een afspraak.

Aanwervingshuis rekrutering en selectie

Het belang van talentvolle medewerkers en hoe ze aan boord houden.

De arbeidsmarkt is dynamischer dan ooit tevoren! Het behouden van talentvolle medewerkers wordt steeds een grotere uitdaging voor heel wat ondernemers.

Omliggende factoren kunnen jouw prestaties sterk beïnvloeden!

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op je werk, zoals de fysieke omgeving waarin je werkt, de cultuur van het bedrijf waar je voor werkt en zelfs de mensen met wie je werkt.

Work-life-balance een term die steeds vaker opduikt.

Wat wil jij zeker terugvinden in een nieuwe job? 9 op de 10 kandidaten beantwoord deze vraag met: “een goede work-life-balance.” Dus beste werkgevers, deze blog kan je maar beter lezen.

Wie weet wat werkblindheid is? Maar vooral, wat je er aan kan doen?

Werkblindheid is een term die steeds vaker wordt gebruikt om te beschrijven hoe mensen vast kunnen komen te zitten in hun werk. Het is een fenomeen dat wordt gekenmerkt door een gebrek aan bewustzijn over de kwaliteit en effectiviteit van het werk dat wordt verricht.

Welke nieuwe jobs zullen ontstaan in de toekomst?

We vroegen aan chatgpt welke nieuwe jobs er in de toekomst zitten aan te komen. Benieuwd naar het resultaat?

Wist je dat 1 op 5 van de Vlaamse werknemers niet tevreden is met zijn/haar huidige job?

Dit is een opmerkelijke statistiek die het belang van werktevredenheid onderstreept. Werken is niet alleen een manier om ons inkomen te verdienen, maar het speelt ook een belangrijke rol in ons welzijn en onze levenskwaliteit. Het is daarom essentieel dat werknemers gelukkig zijn met hun baan en een gevoel van voldoening en motivatie ervaren.

Geluk op de werkvloer

Geluk op de werkvloer is een belangrijk en steeds relevanter onderwerp. Onderzoek toont aan dat een positieve werkomgeving niet alleen bevorderlijk is voor het welzijn en de motivatie van werknemers, maar het leidt ook tot een verhoogde productiviteit en prestaties. In dit artikel bespreken we de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van geluk op de werkvloer.

Het belang van feedforward!

Feedforward is een communicatiestijl die zich focust op de toekomst om de prestaties van jouw medewerkers te verbeteren.

De sleutel tot loyale werknemers? Ontcijfer hun (werk)gedrag!

Goede en betrouwbare medewerkers zijn het kostbaarste bezit voor jou als werkgever. Je wil dan ook gemotiveerde werknemers die zo lang mogelijk aan boord blijven in jouw organisatie. Door bij aanvang je sollicitanten grondig te analyseren, werf je werkkrachten aan die jouw bedrijf nodig heeft. Omgekeerd vinden toekomstige werknemers een onderneming waar ze met hart en ziel aan de slag kunnen gaan.

5 redenen waarom jouw medewerkers vertrekken

Als werkgever heb je het misschien al meegemaakt. Je denkt een nauwgezette aanwervingscampagne uit, doorloopt meerdere sollicitatiegesprekken met verschillende kandidaten, om dan uiteindelijk nieuw talent binnen te halen. Helaas, na enkele maanden beslist de medewerker te vertrekken naar een andere organisatie. Hij of zij is niet alleen: 1 op 3 nieuwe werknemers verandert binnen het jaar van job. Wat zijn nu de belangrijkste redenen van vertrek? Een overzicht.

Hoe gaat u om met feedback?

“Eigenlijk is kritiek altijd een cadeautje”, vertelt Passion for Work-loopbaancoach Karolien Embo.

IQ en EQ klinken u waarschijnlijk wel bekend in de oren maar hebt u al gehoord van het AQ ?

Merkt u dat uw werknemers het soms moeilijk hebben met veranderingen in hun omgeving? Dat is niet meer dan normaal! Het is eigen aan de mens om het moeilijk te hebben met verandering, al kan de ene persoon hier beter mee om dan de andere.

Werkgever verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Testcategorie verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Account verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?