De kunst van het aanwerven

IQ en EQ klinken u waarschijnlijk wel bekend in de oren maar hebt u al gehoord van het AQ ?

Merkt u dat uw werknemers het soms moeilijk hebben met veranderingen in hun omgeving? Dat is niet meer dan normaal! Het is eigen aan de mens om het moeilijk te hebben met verandering, al kan de ene persoon hier beter mee om dan de andere.

 

Het aanpassingsvermogen van een persoon kan u meten aan de hand van het AQ of Adaptibility Quotient.

 

Bij Aanwervingshuis worden twee testen afgenomen bij de kandidaten waaruit onder andere het AQ duidelijk wordt. Met de ene test meten wij het leervermogen van de kandidaat, de mate waarin iemand snel nieuwe werkwijzen kan oppikken. Bij de andere test ligt de focus op het gedrag en de motivaties van de persoon. Hierbij kijken we naar de 4 factoren van het DISC-model.

 

Uit beide testen is het mogelijk om af te leiden hoe makkelijk de kandidaat zich kan aanpassen aan bepaalde situaties.

Deel op:

Andere blogberichten

De sleutel tot loyale werknemers? Ontcijfer hun (werk)gedrag!

Goede en betrouwbare medewerkers zijn het kostbaarste bezit voor jou als werkgever. Je wil dan ook gemotiveerde werknemers die zo lang mogelijk aan boord blijven in jouw organisatie. Door bij aanvang je sollicitanten grondig te analyseren, werf je werkkrachten aan die jouw bedrijf nodig heeft. Omgekeerd vinden toekomstige werknemers een onderneming waar ze met hart en ziel aan de slag kunnen gaan.

Werkgever verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Testcategorie verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?

Account verwijderen?

Weet je zeker dat je   wilt verwijderen?